Tillsyn & Ansvar

Tillsyn & Ansvar

Försäkringsförmedling är en tillståndspliktig verksamhet som överses av Finansinspektionen. Hos både dem och Bolagsverket kan Du söka uppgifter om FörsäkringsHanterings Liv’s tillståndsklasser.

Vi är medlemmar i Svenska Försäkringsförmedlares förening (SFM).

Vi tillhör försäkringsförmedlarorganisationen Tydliga vilka verkar för att vi som anslutna försäkringsförmedlare skall kunna erbjuda dig som kund ett av marknadens bredaste utbud av produkter. Som medlem i Tydliga kontrolleras försäkringsförmedlarna och försäkringsförmedlarbolagen mot att man uppfyller och efterlever vissa krav. Detta av en egen jurist.

Insuresec utför årligen regelefterlevandskontroller och ställer ut kunskapskrav utifrån Finansinspektionens direktiv avseende Lagen om Försäkringsdistribution som en registrerad försäkringsförmedlare samt försäkringsförmedlarföretag skall efterleva. Som medlem i Insuresec skall en försäkringsförmedlare löpande utföra kunskapstester.


Finansinspektionen - www.finansinspektionen.se
Bolagsverket - www.bolagsverket.se
Konsumentverket - www.konsumentverket.se
SFM - www.sfm.se
Tydliga - www.tydliga.se
Insuresec - www.insuresec.se


Nedan kan Du läsa mer om vår verksamhet vilket inkluderar uppgifter om vilka försäkringsbolag vi har möjlighet att förmedla försäkringar ifrån, hur intressekonflikter skall minimeras, vad vår ansvarsförsäkring omfattar etc. Du kan också ta del av våra allmänna villkor.

Förköpsinformation hittar du här »
Allmänna villkor hittar du här »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK